بخندید تا شاداب بمانید
«در فكر بودن»، با «احساس نگرانی داشتن» متفاوت است.
در فكر بودن، دلیل و هدف دارد و براساس قانون عمل و عكس العمل است. مثلاً ممكن است ما همه پنجرهها را قبل از ترك خانه ببندیم چون به این فكر هستیم كه یک باد ناگهانی ممكن است تمام خانه را به هم بریزد ، ولی «نگرانی» این منطق را ندارد. نگرانی بر آرزوهای غیرمنطقی متمركز است.
مثلاً «ای كاش می توانستم گذشته را تغییر بدهم» یا «کاش می توانستم با حوادث غیرقابل تغییر آینده مقابله کنم». با نگرانی هیچ مسئله ای را نمی توانید حل كنید.
اگر نگرانی خود را ناشی از رفتار بعضی از افراد می دانید، تصور كنید كه آنان بیمارند و تعادل مواد شیمیایی و هورمون ها در بدن آنها به هم خورده و خودشان مقصر نیستند. یا می توانید فرض كنید كه از نظر فرهنگی، اجتماعی و آگاهی موقعیت مناسبی برای رشد نداشته و هنوز به بلوغ فكری و عقلانی نرسیده اند.
یكی از بهترین راههای پیدا كردن قانون شفابخش زندگی ،«ساكت ماندن» است، یعنی سخن نگفتن درباره ی مشكلاتتان.بزرگان دین هم همواره به مومنان توصیه كرده اند كه اندوه خود را درد دل نگه دارند و نزد مردم تبسم بر لب داشته باشند. اصولا صرف بیان مشكلات نزد دیگران اگر خود اهل درد نباشند سودی ندارد؛ كه قدما گفته اند: "درد را پیش دردمند بگوی". و "گفتن از زنبور بی حاصل بود / با یكی در عمر خود ناخورده نیش".
نفوس بد نزنید.تنها ساكت بمانید و فقط با سكوت خود با مسائل برخورد كنید.
شیوه ی دیگر این است كه خودتان را یك سال بعد از حادثه نگران كننده تصور كنید. یعنی زمان را یك سال به جلو ببرید. در این مواقع متوجه می شوید كه این حادثه این قدر احتیاج به ناراحتی و بی تابی شما ندارد.
هرگاه مشکلی پیدا کردید، به یك نقطه بلند بروید و از آن بالا به همه چیز نگاه كنید. آنگاه می بینید كه مسئله شما در مقیاس جهانی هیچ نیست. در چنین مواقعی سری هم به آسمان بلند كنید و از قدرت بی انتهای خداوند در تمام مراحل زندگی مدد بگیرید.
خداوند برای غلبه بر دشواری های زندگی سه روش در اختیار انسان قرار داده است كه عبارت اند از: خنده ، امید و خواب.
در امثال و حكم قدیم ایران نیز در این زمینه بسیار سخن رفته است. مثل هایی نظیر "دنیا را به امید خورده اند" و "آدمی به امید زنده است" و ""دنیا به امید برپاست". بیهوده نگفته اند كه "بخند تا دنیا به رویت بخندد" و در این راه تا بدانجا رفته اند كه "خنده ی قبا سوختگی" را خنده ای برای پوشاندن ملامح غم دانسته اند. (امثال و حكم دهخدا - جلد دوم)
خنده یكی از مهمترین ورزشهای یوگا در جهان است. خنده فقط مخصوص آدمی است و در هیچ جاندار دیگری وجود ندارد. خنده باعث بروز اندیشه های نو و خلاق، افزایش طول عمر و پیشگیری از سكته قلبی و مغزی می شود.
یك خنده خوب، تغییرات شگرفی در كبد ایجاد می كند و فوراً باعث می شود احساس بهتری برای هر كاری داشته باشیم.
خنده، موسیقی روح است. منتظر نباشید كه دیگران شما را بخندانند، بلكه خودتان دقایقی از خنده را پارو بزنید و اختیار این دریای شادی را به دست بگیرید.
سعی كنید دیگران را شاد كنید و از شادی دیگران لذت ببرید. كتابهای فكاهی بخوانید. با افراد بذله گو دیدار كنید.
به افراد، مكانها و وقایعی كه شما را به خنده میاندازد، فكر كنید. صبح ها قبل از برخاستن از رختخواب چند لحظه زیر پتو بخندید و آثار آن را بر روحیه خود در طول روز ببینید!
منبع : اینترنت
لینک ها
راهکارهایی ساده برای جلوگیری از احساس کسالت و بیهودگی
خانه خود را پر از شواهد عشق و محبت کنید
از حالت های روحی خود آگاه شوید و اجازه ندهید که حالت های روحی پایین شما را فریب دهند